Lukács Sándor, elnök

Lukács Sándor 2001. július 15. óta a Szent Vince Borrend tagja, ezáltal a Békés megyei tagozat egyik alapítója, jelenleg a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Székének elnöke. Hárman indították megyénkben a csongrádi bor népszerűsítését. Jelenleg 40 fő a tagunk. A Borrend nagytanácsának is tagja alelnöki megbízatással.

A szőlővel már dédnagyapja révén kapcsolatba került. Az akkori szüretek örök emlékkel élnek benne. Saját szőlőtermesztéssel és borkészítéssel is foglalkozott évekig, ezen a nem szőlőtermő vidéken, de ezt már abbahagyta. Jelenleg saját kis tölgyfahordójában érlel borokat, melyet palackozva mutat meg borász és nem borász barátainak.

Lehetőségeihez mérten minden lehetséges fórumon hirdeti és népszerűsíti a csongrádi borokat és a minőségi magyar borok kultúrált fogyasztását. A borgasztronómia elterjesztésével szeretné megyénkre még jobban ráirányítani turisták figyelmét. Kapcsolatai révén a csongrádi borok lehető legszélesebb elterjesztését próbálja elérni különbző tájegységeken.

Az elnökség tagjaival közösen sikerült elérni, hogy a Borrenden belül önállóan gazdálkodó jogi személy Lovagi Székünk 2009-től.

Dolgos életében egy budapesti cég kereskedelmi vezetője és másik három cég szaktanácsadója.