2010. Kolbászfesztivál, Békéscsaba

Közel ötszáz csapat közül a második….

Közel ötszáz csapat közül, a második helyen végzett, a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke, az idei XIV. Békéscsabai Kolbászfesztiválon.

- A siker számunkra óriási fontossággal bír, mondta a csapat vezetője Lukács Sándor elnök, hiszen a gasztronómia fontos kelléke a bor, aminek mi a népszerűsítői vagyunk, de mindig mondom, hogy Békés megyében kolbász terem, és mi most ezt be is bizonyítottuk, hogy nem is akármilyen. Igaz, hogy egy összeszokott, már korábban is sikeresen szereplő (III. hely) társaság gyúrt az idén is, de itt voltak a segítő, bíztató borászaink, Csongrádból, és Szlovákiából. Jöttek a barátok, az ismerősök és kóstolták a száraz kolbászainkat, valamint a kiváló Csongrádi és Felvidéki borokat.
- Hagyomány már az is, hogy a kolbász mellé, hurka, és más finomság is kerül délutánra, és a csapat Nálunk ünnepli az eredményen túl, a barátságot, ami a legfontosabb számunkra. Így volt ez az idén is. Negyvenhárom pohár csendült össze, amikor megérkezett a hír és az érem Békéscsabáról.

Természetesen a nótázás sem maradhatott el, hiszen minden okunk meg volt erre. Mindenki számára örömteli volt ez a nap.
Jó kolbász, jó bor, és jó barátok, ez a siker záloga!

(Hunyadvári József)

 

Támogatóink: