2010. Dürer aula avatás, Gyula

A Gyulai Harruckern Iskolában Simon M. Veronika nagyméretű Albrecht Dürer festményének elhelyezésével és a művésznő festménykiállításának megnyitójával avatták fel az Iskola Dürer Auláját.
A nagyszámú közönség mellett a szent Vince Borrend és az Európai Borrend is képviseltette magát, de ott voltak a látogatók között a gyulai Apor Emlékbizottság vezetői is.
Enyedi Béla Krúdy-díjas szépíró az iskolaigazgató, Zámbó András, és a Borlovagrend marsallja, Sándor István köszöntője után nyitotta meg a tárlatot. Többek között beszélt Simon M. Veronika gyulai kötődéséről, hiszen most került a kilencedik festménye gyulai közintézmény falára, Apor Vilmos védőszentjének képe éppen a Nádi Boldogasszony templomban került elhelyezésre, amit az elmúlt 14 évben a világ 16 országában több mint 500 festmény követett. Dürer kötődése édesapján keresztül (Ajtóssy Albert) nem kis büszkesége a gyulaiaknak, de a Báró Harruckern János, az Erkel Ferenc és a Karácsony János püspök festmények is nagy megbecsülésnek örvendenek Gyulán.
Beszélt még a 2010-es esztendőről, ami egyiptomi, krími, brüsszeli szerepléssel bővült!
De ebben az évben Könnyező Szűzanya kegyképe került Dunaszerdahelyre, Irgalmas Jézus Főoltárképe Szatmárnémetibe, Boldog Popielusko oltárképe Lajosmizsére, de ereklyekép lett a varsói Szent István Király festménye.
Sok tárlattal, alkotótáborok vezetésével, 4 galériája szervezésével, az 10 éves SMV  2000 Festőtanoda irányításával eseménydúsan zárul a festőművésznő számára a 2010-es esztendő, aminek csattanója az 500. tárlatának megnyitója lesz, Budapesten, a Kinizsi Vinotékában.

A gyulai kiállítás karácsonyig lesz látható.

Enyedi Béla Dipl. Eng.

 

Támogatóink: