Borgasztronómiai kaland Svédországban

Különleges felkérést kapott a Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke 2011. márciusában. A svéd főváros magyar közössége valamint az európa híres Karolinska Klinika dolgozói hívták meg a Széket, hogy a méltán híres Hungarikum ízeket bemutassa és népszerűsítse külföldön.

A 19 fős delegáció utazott Stokholmba.

A rendezvény lebonyolításáról tudomással bírt Svédország Magyarországi Nagykövetsége és Magyarország Svédországi Nagykövetsége is.

A Klinikán lévő Magyar Parkban egy szabadtéri parti lebonyolításával mutatkozhatott be a gyulai delegáció május 27.-én, amelyet Szentmihályi Gábor úr, Magyarország svédországi nagykövete, is megtisztelt jelenlétével.

A pazar gasztronómiai bemutatót a Lovagi Szék tagjai közül az olimpiai és világbajnok érmes mesterszakácsaink biztosították.

Volt nagy dínom-dánom, mint a mesében! Fantasztikus ízelítőt kínáltak a svéd és magyar vendégeknek a magyar gasztronómia remekeiből - szürkemarha pörkölt, pásztortarhonyával, és káposztával töltött paprika -. Előételként a hungarikumnak számító Csabai kolbászt ízlelhették meg. Az ételeknek a hungarikum Békési Szilva-, Meggy- és Sárgabarack Pálinka ’ágyazott meg’, míg az oldott hangulatról a hungarikum Cserszegi Fűszeres és a Kékfrankos – csongrádi - gondoskodott.

A Lovagi Szék által megvalósított békési vecsernye az időjárás zordsága ellenére is nagy sikert aratott.

Az elkövetkező időszakban várhatóan megalakulhat a Svédországi konzulátusunk a borgasztronómiai bemutató stockholmi sikerének köszönhetően.

Kedves honlap látogató győződjön meg személyesen is arról, hogy miért vagyunk ilyen sikeresek és Európa-szerte is ismertek.

Találkozzunk Gyulán október 7.- 8.-9.én az I. Várkerti Borgasztronómiai Fesztiválon!


 

Támogatóink: