Lovagi Székünk jól megszokott csapata ismét arénába lépett október 29.-én a Kolbászfesztivál Borvigadalmi sátrában.
Az eddigi eredményes szereplés folytatásában bíztunk, hiszen 2003.-ban bronz, tavaly ezüst medált akasztottak képletesen a Borlovagjaink nyakába.
A sikeres doppingolást - kis pálinka magunkhoz vétele - követően elkezdődött a kolbászgyúró verseny, melyen az idén ötszáz csapat vett részt. Versenyzőinket számtalan ismeretlen és ismerős bíztatta, cserében a finom kóstoló falatokért, s nem utolsó sorban a Csongrádi és Egri minőségi borainkért, amelyet ingyen kóstoltattunk mindenkivel.
A csapatnak külön jól esett, hogy a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének Főtitkára, Bíró Mária személyes jelenlétével tisztelte meg a Borlovagokat.
A kiváló hangulatú esemény folytatásaként a versenymű (kolbász) és az előző napokban készített hurka, kolbász megsütése egy magántulajdonú lakásban - az évek óta rendszeresen kialakított helyen – történt és mintegy 40 fő elfogyasztotta a remekműveket.
Borrendi tagjaink, a Szlovákiai, Csongrádi és Egri borász barátok borainak kóstolása mellett, vidáman várták az eredményhirdetést.
Nem volt hiábavaló a várakozás, mert Lovagi Székünk csapata az egyik kiemelt különdíjat vehette át. Ismét nyertünk, ha nem is sárgán csillogót.
Sikerünk újfent megerősített bennünket abban, hogy mi a kolbász készítésében vagyunk nagyok, a borász barátaink meg a szép borok készítésében jeleskednek.
A nótázással megfűszerezett nap koronája mégis csak a zászlónkra tűzött jelmondatunkban rejlik: A bor szolgálata szent ügyünk!


 

Támogatóink: